Bliv godkendt som plejefamilie, hvis I ønsker at få børn i pleje hos jer.
Når et barn eller en ung har brug for særlig støtte og behov for hjælp, kan kommunen beslutte, at det kan komme i privat familiepleje.
Plejefamilien kan være familie, bekendte eller andre, som efter aftale tager barnet i pleje i en periode.
Læs om plejeforældrene Martin, Lina og Lindas oplevelser med at være plejefamilie.
Se film om at være plejefamilie.Social- og Boligstyrelsen har udarbejdet en introfilm og 6 korte undervisningsfilm om at være plejefamilie.
Netværksplejefamilie
Hvis I kender et barn eller en ung, der ikke kan blive boende hos sine forældre eller har brug for en aflastningsfamilie, har I mulighed for at blive netværksplejefamilie.
Som netværksplejefamilie godkendes I specifikt til at være pleje- eller aflastningsfamilie for et barn, I i forvejen har en nær relation til.
Som led i godkendelsen til netværksplejefamilie kommer I igennem et uddannelsesforløb.
Hør Susan fortælle om, hvordan det er at være netværksplejemor
Bliv godkendt plejefamilie
I skal som plejefamilie søge tilladelse, hvis barnet er i pleje hos jer mere end 3 måneder.
Bliv godkendt som ny plejefamilie hos Socialtilsyn Hovedstaden
Når I er godkendt plejefamilie og har en ledig plads
Vi søger løbende godkendte plejefamilier. Du er altid meget velkommen til at kontakte Familierådgivningen, hvis du har en ledig plads.
Når I tager imod et plejebarn fra kommunen
Du får vejledning og støtte af vores familieplejekonsulenter, hvis du modtager et plejebarn fra kommunen.
Plejefamiliegodkendelse Godkendelse som familieplejer afhænger af hvilken type plejefamilie, der er tale om:
almen, forstærket eller specialiseret plejefamilie
netværksplejefamilie
Almene, forstærkede og specialiserede plejefamilier skal være godkendt af socialtilsynet. Netværksplejefamilier skal være godkendt som konkret egnede i forhold til et bestemt barn eller en bestemt ung af den anbringende kommune.
Hvis du har spørgsmål vedrørende godkendelse som plejefamilie, kan du kontakte kommunen, som kan vejlede dig om hvorvidt godkendelsen skal foretages af kommunen eller socialtilsynet.Indhold hentet fra borger.dk Vederlag til plejefamilien Hvis et barn eller en ung er anbragt i familiepleje af kommunen, udbetaler den anbringende kommune et plejevederlag til familien samt et beløb til kost, logi og tøj.
Plejefamilien skal betale skat af plejevederlaget, mens godtgørelsen for kost, logi m.m. er skattefri.
Indhold hentet fra borger.dk Ingen vederlag til netværksplejefamilier Netværksplejefamilier får ikke plejevederlag. I stedet får familien dækket sine faktiske omkostninger ved plejeforholdet.
Familien kan i særlige tilfælde få et beløb udbetalt som erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. Beløbets størrelse afhænger af familiens tidligere indtægter. Det er kommunen, der vurderer, om familien kan få hel eller delvis erstatning for tabt arbejdsindtægt.
Indhold hentet fra borger.dk Selvbetjening Erklæring om helbredsforhold for plejefamilie