Vi har en række traditioner. Vi forsøger at arbejde med traditioner ved at gøre det til en del af vores læreplansarbejde. Traditioner har den store styrke, at det er noget der bliver genkendeligt for børn og voksne, noget vi synes er fantastisk at vende tilbage til, fordi vi har haft så mange gode oplevelser ved det. I børnehuset er vi meget bevidste om, at selvom der skal være fagligt belæg for det vi laver, så er det lige så vigtigt, at det vi laver er sjovt, både for børn og voksne.
Vores traditioner
Fastelavn
Vi holder fastelavn i grupperne, hvor vi slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller. Vi leger også forskellige traditionsrelateret lege og synger fastelavnssange. Denne dag holder vi for at fejre en gammel tradition for overgangen mellem vinter og forår og det at klæde sig ud hører festen til. Vi taler om udklædningerne og den fantasiverden der er omkring dem.
Påske
I ugerne op til påske klipper vi påskepynt og sår spire. Vi holder påskefrokost i ugen op til påskeferien. Påsken markerer forårets start og vi taler om bladene der folder sig ud, blomster og planter der vokser op af jorden og insekterne der kommer frem.
Bedsteforældredag
I slutningen af maj inviterer vi til bedsteforældredag. Dagen har 2 formål. Dels at styrke båndet mellem generationer og de 2 verdener, hjem og institution, samt at plante blomster, planter og krydderurter som en pædagogisk aktivitet i fællesskab. Bedsteforældre, børn og personale nyder frokosten sammen inden vi takker af.
Sommerfest
I starten af juni holder vi sommerfest som vi arrangerer i samarbejde med forældrebestyrelsen.
Sommerfesten har hvert år et overordnet tema. Udsmykning og udklædning afspejler temaet. Vi planlægger forskellige aktiviteter og lege, samt nyder den medbragte mad i afdelingerne. Festen holder vi for at styrke relation og samarbejde mellem hjem og institution.
Luciaoptog
Hvert år øver storebørns gruppen at gå Lucia og synge nogle julesange. De optræder for vuggestue- og børnehavebørnene, samt deres egne forældre. Det at skulle optræde for andre kan være en udfordring for mange, og derfor øver vi modet til at gøre det. Efter barnets behov og udviklingstrin støtter vi dem i at deltage på det niveau de har lyst til. Børnene oplever en glæde ved at have udviklet deres mod.
Jul
Fra midt november starter vi med at have fokus på julen. Det gør vi blandt andet ved at lave julegaver, juledekoration og klippe julepynt, hvor vi øver vores kreative og motoriske færdigheder. Slut november holder vi en julefest over et par timer, hvor vi inviterer forældre og søskende til klippe-klistre og æbleskivehygge.
Vi synger julesange og øver fokusord for at styrke de sproglige færdigheder. Desuden laver vi forskellige julelege, fx børnehavebørnene der skal ud og finde nissespor og nissetøj inden de spiser risengrød til frokost.
Vi spiser julefrokost med børnene den sidste uge inden juleferien.