Den kommunale dagpleje finder du i dit lokalområde, der hvor du og dit barn er vant til at færdes. For os er det vigtigt at give dit barn tryghed, omsorg og nærvær ved at skabe tætte relationer til få voksne.
Dit barns trivsel er en forudsætning for at kunne udvikle sig og lære at mestre livet. I dagplejen er der tid til fordybelse og til at lære nyt.
Vi arbejder hver dag på at omsætte visioner og ny faglig viden til praksis og dermed skabe de bedst mulige betingelser for hvert enkelt barn. Gennem samarbejde, vidensdeling og pædagogisk tilsyn, sikrer vi en høj faglig standard, der skaber arbejdsglæde og faglig stolthed. Vi ønsker at invitere dig som forælder med i det samarbejde, da du har vigtig viden om dit barn. Vores fælles samarbejde er afgørende for dit barns trivsel, udvikling, læring og dannelse i den tid, barnet går i dagplejen.
Organisering og åbningstid
Dagplejens styrke karakteriseres ved det hjemlige, rolige, et trygt fællesskab, tid til nærvær, hvor jeres barn får en tæt relation til 3 andre børn og den samme voksne.
Du og dit barn møder den samme voksne hver dag, og du vil opleve at dagplejeren får et godt kendskab til dit barn. Dagplejeren planlægger inspirerende læringsmiljøer, arbejder med læring hele dagen, som understøtter jeres barns trivsel, læring, udvikling og dannelse gennem dagplejerens nærvær, de fysiske rammer, lege og aktiviteter.
Den enkelte dagplejer har, ud fra overordnede rammer, en høj grad af selvorganisering. Dagplejeren planlægger selv dagen med udgangspunkt i børnenes behov, udvikling og trivsel. Det skaber en god udnyttelse af den enkelte dagplejers ressourcer, så vi tilgodeser dit barns individuelle behov i videst muligt omfang.
Dagplejens overordnede åbningstid
Mandag til fredag klokken 06.30-17.00.
Dagplejerne har åbent 48 timer ugentligt, inden for tidsrummet klokken 6.30-17. Fx kan en åbningstid være:
Mandag og torsdag klokken 7.00-16.45
Tirsdag, onsdag og fredag klokken 7.00-16.30.
Personalesammensætning
Den kommunale dagpleje består af 30 små enheder, et dagplejehus og et pædagogisk team.
30 små enheder
Dagplejere i deres eget hjem, hvor 20 er naturdagplejere og 10 er idrætsdagplejere.
Dagplejehuset
Består af gæstehuset og lokaler til legestuen.
Dagplejehuset er beliggende på Brønderslev alle 1-3
I gæstehuset er der ansat 8 gæstedagplejer og en køkkenassistent.
Pædagogisk team
Det pædagogiske team består af en leder, souschef og 3 dagplejekonsulenter. De har det overordnede ansvar for det pædagogiske læringsmiljø og udviklingen af dagplejen. Det pædagogiske team har kontor i daginstitutionsafdelingen på Ringbakken 3.
Opstart i dagplejen
Når jeres barn får tilbudt en plads i dagplejen, har I mulighed for at besøge dagplejen inden I siger ja til pladsen. Ved besøget kan I høre lidt mere om
Dagplejeren og dennes familie
Kost og måltider i dagligdagen
Information om gæstehuset og legestuen
Evt. rygning og regler
Dyr i hjemmet og regler
Dagplejerens dagligdag herunder aktiviteter og dagplejegruppe.
Når I har været på første besøg og har sagt ja til pladsen, kontakter dagplejekonsulenten jer og aftaler opstarten i dagplejen. Vi inviterer til et præsentationsmøde på opstartsdagen.
På mødet taler vi bl.a. om
Gensidige forventninger mellem hjem og dagplejer
Barnets trivsel, udvikling og hverdag
Barnets søvn og rytme
Gæstehuset
Forældresamarbejde
Dagplejekontoret/konsulentens rolle
Det pædagogiske arbejde og læreplan
Den 2½ årige sprogvurdering og Topi.
Overleveringer
I dagplejen har vi et tæt samarbejde til kommunes børnehaver, så alle dagplejebørn får en god overgang til børnehaven. Vi overleverer både skriftligt med overgangspapirer og ved besøg i børnehaven.
Forældresamarbejde
I dagplejen vægter vi forældresamarbejde højt. Et godt forældresamarbejde har stor indflydelse på barnets trivsel, læring, udvikling og dannelse. Trygge forældre giver trygge børn. Vi tror på, at en åben og ærlig dialog vil være med til at styrke relationen mellem forældre og dagplejer. Vi ønsker, at alle børn får en god og tryg dagplejetid, og ønsker derfor et godt og åbent forældresamarbejde.
Når et barn i dagplejen fylder 2½ år tilbyder vi en samtale til alle forældre. Til samtalen taler vi om barnets sproglige udvikling, generelle udvikling og den videre udvikling frem mod børnehaven.
For at styrke samarbejdet mellem dagplejen og jer forældre har vi flere traditioner bl.a.
Forældrecafé i legestue
Forældremøde for dagplejegruppen
Forældremøde for hele dagplejen.
Dagplejen har også en forældrebestyrelse. Bestyrelsen holder møde ca. 4 gange om året. Forældrebestyrelsen er inddraget i udarbejdelsen, evalueringen af og opfølgning af den pædagogiske læreplan. Til at skabe gode overgange fra hjem til dagtilbud og ikke mindst vende forskellige pædagogiske temaer.
Dyr i dagplejen
Der kan i nogle dagplejehjem være husdyr. Børn og dyr er aldrig alene uden opsyn.
Rygning i dagplejen
Dagplejen følger Tårnby Kommunes rygepolitik og det betyder, at der ikke må ryges i dagplejens åbningstid og aldrig i børnenes primære legerum.