Vi prioriterer forældresamarbejdet højt. Det gør vi gennem forældresamtaler, sociale arrangementer og forældremøder. Men særligt i den daglige kontakt, hvor forældrene er personalets vigtigste samarbejdspartner i arbejdet med barnet og dets trivsel, udvikling, læring og dannelse.
Når dit barn skal starte i Tårnbyparken
Opstart og indkøringsperiodens konkrete form er meget individuel og afhænger af flere faktorer. Fx barnets alder, barnets kendskab til institutionslivet og meget andet. Det er derfor vanskeligt, at give en ensartet opskrift på, hvordan processen forløber.
Forventninger til og planlægning af indkøringen, aftaler I sammen med stuens personale på den første dag og i den efterfølgende periode.
I barnets indkøringsperiode, vil kontakten med jer og jeres barn primært være med 1 fast personale på stuen. På den måde forbedrer vi mulighederne for at lære hinanden godt at kende.
I barnets første periode i vuggestuen er der en særlig tæt og kontinuerlig kontakt mellem personale og forældre. Det gør vi for at bruge den viden og det kendskab I har til jeres barn bedst muligt i vuggestuen.
Den første forældresamtale
Ca. efter 3 måneder i vuggestuen, inviterer vi jer til en samtale om barnets start, generelle trivsel og gensidige forventninger til og erfaringer med forældresamarbejdet.
Når der er behov for noget særligt
For nogle børn kan der i kortere eller længere perioder være behov for en ekstra støtte til at skabe trivsel og udvikling.
I nogle tilfælde kan mindre indsatser udført at vuggestuens personale være tilstrækkelige til at opnå optimale forhold for barnets trivsel og udvikling.
I andre tilfælde kan der være behov for forskellige tværfaglige indsatser i form af sparring og vejledning. Indsatserne kan være af fysioterapeuter, ergoterapeuter, talepædagoger, pædagogiske vejledere og sundhedsplejersker.
Vi er bevidste om at den tidlige og mindst indgribende indsats, er det bedste udgangspunkt for barnet og dets videre trivsel og udvikling.
Overlevering
Når barnet drager mod børnehaven, overdrager vi relevante oplysninger om barnet og dets udvikling til det personale, som modtager barnet i børnehaven. Det gør vi i samarbejde med jer. Med overleveringen arbejder vi med den optimale overgang for barn og forældre fra vuggestue til børnehave.
En del af overleveringen består af forskellige skemaer, vi udfylder og overdrager til jer forældre og den modtagende børnehave.
I forbindelse med barnets overgang til børnehave tilbyder vi jer også en afsluttende forældresamtale. Til samtalen har vi en dialog om barnets trivsel, udvikling og snarlige overgang til børnehave.