Har du mistet dit kørekort, eller skal du have et helt nyt, skal du møde op i Borgerservice.
Stjålet kørekort: Anmeld det til politiet Hvis dit kørekort er stjålet, skal du anmelde det til politiet.
Anmeld tyveri af kørekort på politiets hjemmeside
Indhold hentet fra borger.dk Tjekliste: Det skal du tage med i borgerservice, når du skal have nyt kørekort (duplikatkørekort) Hvis dit kørekort er ødelagt, tabt eller stjålet, kan du erstatte det med et duplikatkørekort. Et duplikatkørekort er en ny udstedelse af det kørekort, der er ødelagt, tabt eller stjålet. Duplikatkørekortet er altså ny dokumentation for din gældende førerret til de kategorier, som du har taget kørekort til.
Du kan bestille et nyt kørekort (duplikatkørekort) i en valgfri borgerservice i et af landets kommuner. Husk at bestille tid.
4 ting, du skal tage med i borgerservice:
Ansøgning om kørekort
Kørekortfoto (nogle kommuner tilbyder, at du kan få taget et foto på stedet mod betaling)
Hvis dit kørekort er stjålet, skal du medbringe en anmeldelseskvittering fra politiet, hvis du har meldt dit kørekort stjålet. Hvis dit kørekort er slidt eller ødelagt, skal du tage kørekortet med i borgerservice.
ID
ID er som udgangspunkt et gyldigt pas eller et tidligere udstedt kørekort. Hvis du ikke har et gyldigt pas eller tidligere udstedt kørekort skal du medbringe andet egnet legitimation fx navneattest eller sundhedskort samt billedlegitimation fx studiekort.
I nogle tilfælde skal borgerservice også se:
Opholdstilladelse eller opholdsbevis, hvis du ikke er dansk statsborger
Dokumentation for sædvanlig bopæl. Sædvanlig bopæl er det sted, hvor du sædvanligvis opholder dig i forbindelse med studie, job eller det sted, som du har en personlig tilknytning til fx i forbindelse med familie. Der er borgerservice, der vurderer om du har sædvanlig bopæl i Danmark.
Læs mere om sædvanlig bopæl på Færdselsstyrelsens hjemmeside
Hent blanketten til ansøgning om kørekort på Færdselsstyrelsens hjemmeside
Gyldighedstiderne på dit duplikatkørekort
Alle kørekort udstedt før den 19. januar 2013, vil som udgangspunkt have en længere gyldighedstid, end kørekort, der er udstedt efter den 19. januar 2013, hvor der kom nye regler om gyldighedstid.
Indhold hentet fra borger.dk Krav til kørekortfoto Du skal selv sørge for et foto til dit nye kørekort. Flere kommuner tilbyder, at du kan få taget et foto i borgerservice mod betaling. Husk at bestille tid.
Der er specielle krav til det fotografi, der skal bruges i dit kørekort:
Det skal være af god kvalitet, holdbart, egnet til indscanning og uden stempler eller andre skader.
Det skal ligne dig.
Det skal have størrelsen 35 x 45 mm, hvor hovedet måler mellem 30-36 mm i højden.
Det skal tages lige forfra og vise dit ansigt uden hovedbeklædning og det øverste af skuldrene.
Ansigtet skal være jævnt belyst.
Begge øjne skal være helt synlige, og blikket skal være rettet mod kameraet.
Hovedbeklædning må kun bæres, hvis ansøger anmoder om det af religiøse grunde. Hvis der gives tilladelse, skal pandeparti, kindben og hage være tydelige. Den synlige del af ansigtet skal være jævnt belyst, og begge øjne skal være helt synlige og blikket rettet mod kameraet.
Munden skal være lukket.
Briller må ikke være tonede og skal være uden reflekser.
Baggrunden skal være lys og uden skygger eller motiver.
Se eksempler på kørekortfotos på Færdselsstyrelsens hjemmeside
Du kan få taget foto til dit kørekort i Borgerservice på Tårnby Rådhus.Indhold hentet fra borger.dk Tabt kørekort: Hvis du finder det, skal du give borgerservice besked Hvis du har mistet dit kørekort, underskriver du en erklæring under strafansvar, når du bestiller et nyt kørekort i borgerservice. Hvis du finder dit kørekort igen:
Før du modtager dit nye kørekort: Du skal give borgerservice besked hurtigst muligt.
Efter du har modtaget dit nye kørekort: Du har pligt til at aflevere det oprindelige og genfundne kørekort til borgerservice. Man må nemlig kun være i besiddelse af ét kørekort i Danmark, og dit nye duplikatkørekort er nu registret som dit gyldige kørekort. Dit oprindelige kørekort kan derfor ikke anvendes som kørekort, når du har fået udstedt et nyt.
Indhold hentet fra borger.dk Midlertidigt kørekort: Mens du venter på dit duplikatkørekort Når du ansøger om at få udstedt et duplikatkørekort i borgerservice, får du et midlertidigt kørekort på et stykke papir, som du kan bruge, indtil du modtager dit nye kørekort.
Et midlertidigt kørekort:
udstedes med det samme.
gælder kun i en begrænset periode, dvs. indtil du modtager dit nye kørekort.
er gratis.
kan kun bruges i Norden (Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island). Ønsker du at køre uden for Norden, skal du have udstedt et midlertidigt erstatningskørekort.
Indhold hentet fra borger.dk Sådan modtager du dit nye kørekort Du vælger selv, om du ønsker at afhente dit kørekort i borgerservice eller modtage dit nye kørekort med posten. Det tager normalt 1-2 uger, fra borgerservice bestiller dit kørekort, til det lander i din postkasse.
Husk at tjekke, at dit fulde navn står på postkassen. Hvis det ikke gør det, vil dit kørekort ikke blive afleveret på din adresse, men i stedet blive sendt til borgerservice, der hvor du bor. Det medfører en forlænget leveringstid. Indhold hentet fra borger.dk Kørekort-app: Du skal oprette dig i appen igen Du skal selv huske at oprette dig med dit nye kørekort i kørekort-appen, efter du har modtaget dit nye kørekort (duplikatkørekortet). Det gør du ved at nulstille kørekort-appen og derefter oprette det nye kørekort i appen.
Glemmer du det, er dit digitale kørekort ikke længere gyldigt.
Gå til siden Kørekort-appen
Indhold hentet fra borger.dk Pris: Nyt kørekort (duplikatkørekort)
Et
duplikatkørekort koster 370 kr. (2025)
Et duplikatkørekort til
lille eller stor knallert koster 190 kr. (2025)
Se alle priser på kørekort på Færdselsstyrelsens hjemmeside
Indhold hentet fra borger.dk Hvis du vil klage Hvis det er muligt at klage over en afgørelse, som Færdselsstyrelsen eller kommunen har truffet i din kørekortsag, vil det stå i afgørelsens klagevejledning. I første omgang har du mulighed for at klage til den myndighed, som har truffet afgørelsen i netop din sag. Myndigheden vil på baggrund af din klage revurdere afgørelsen. I nogle tilfælde vil din klage herefter bliver behandlet af myndighedens klageinstans.
Læs om dine klagemuligheder på Færdselsstyrelsens hjemmeside
Indhold hentet fra borger.dk Selvbetjening Bestil tid i borgerservice Læs også
Læs om duplikatkørekort på Færdselsstyrelsens hjemmeside
LovgivningI bekendtgørelse om kørekort finder du en mere detaljeret
beskrivelse af reglerne om kørekort.
Se bekendtgørelse om kørekort på retsinformation.dk