Den aktuelle udvikling i lufthavnen var temaet, da kommunalbestyrelsen besøgte Tårnbys suverænt største arbejdsplads.
Københavns Lufthavn er uden sammenligning den største arbejdsplads i Tårnby Kommune. Derfor er der et tæt samarbejde mellem kommunen og lufthavnen. For at give kommunalbestyrelsens medlemmer et større indblik i lufthavnen, havde Københavns Lufthavn inviteret Tårnbys 19 kommunalbestyrelsesmedlemmer på besøg onsdag 8. juni. Her fik politikerne blandt an sjælden mulighed for at komme op i Naviairs 70 meter høje kontroltårn, hvorfra der er et 360-graders udsyn over hele lufthavnsområdet. På denne skyfrie dage var der udsigt langt op i Sverige. Turen gik også forbi lufthavnens brandøvelsesplads. Her var emnerne brandslukning og lufthavnens arbejde med at rense grundvandet for det skadelige flourstof PFOS. På brandøvelsespladsen er der ofte udenlandske gæster på besøg, der gerne vil se, hvordan Københavns lufthavn håndterer og øver sig i at slukke flybrande.Vejen blev også lagt forbi et meget stort hul, der er en del af den igangværende udvidelse af Terminal 3 med både passagerområde og bagageudlevering. Besøget sluttede af i Apron-tårnet, hvor lufthavnens CEO Thomas Woldbye og flere specialister fra lufthavnen fortalte om fremtidens planer for lufthavnens udvikling, partikel-udledning, støjforhold og tiden efter corona.
Vigtig partner for kommunen
Borgmester Allan S. Andersen var glad for at Kommunalbestyrelsen fik mulighed for at se og høre mere om den rivende udvikling, der er i gang i lufthavnen.”Lufthavnen er en meget vigtig partner, især når det kommer til at skaffe arbejdspladser i Tårnby. Vi har et godt og mangeårigt samarbejde, og jeg er glad for at se, at lufthavnen nu er oppe på 80 procent af den kapacitet, man havde før corona. Jeg synes også, det er meget spændende at følge med i, hvor langt lufthavnen allerede nu er kommet i forhold til den grønne omstilling. Københavns Lufthavn er en af de lufthavne, der er allerlængst fremme i hele verden. Den har allerede siden 2019 været CO2 neutral gennem klimakompensation. I 2030 skal driften af lufthavnen være CO2-fri uden brug af kompensation og et mål er at drive lufthavn og flytrafik uden CO2-udledning i 2050,” siger Allan S. Andersen som løbende besøger lokale virksomheder – både de helt store af slagsen som lufthavnen men også mindre virksomheder med få ansatte.
Godt med dialog med lokalvalgte
For Københavns Lufthavn var besøget fra Tårnbys politikere en god mulighed for at fortsætte den gode dialog, der er imellem de to parter.”Vi har i det daglige et rigtig godt samarbejde med Tårnby Kommune om alt fra myndighedsarbejdet til arbejdsmarked- og erhvervspolitik. Besøget var en mulighed for at fortælle lidt mere om de overordnede planer for lufthavnen, herunder vores udviklingsplaner men også om arbejdet med yderligere at nedbringe støj, CO2 og partikler, som vi ved, optager vores omgivelser. Derudover var det en chance for at have en åben dialog med de lokalvalgte politikere om de spørgsmål, som der er til vores udvikling og drift. Besøget har vi efterfølgende fulgt op med nabodialog bl.a. på et åbent borgermøde og en rundtur i lufthavnen. Samlet set er de input, vi får, vigtige for, hvordan vi bedst muligt kan udvikle vores lufthavn i samarbejde med vores naboer," lyder det fra Thomas Woldbye, der er adm. direktør i Københavns Lufthavn.