En mangeårig drøm er blevet til virkelighed for Marlene Nyberg, som har taget orlov fra sit job i hjemmeplejen og åbnet en foodtruck på havnen med alt fra morgenbrød, til pastasalat, sandwich og dagens kage.
Det startede som brainstorm på køleskabet. Og den blev bare længere og længere. I alt har det taget Marlene Nyberg 8-9 måneder at udvikle konceptet for den foodtruck, hun siden 3. maj har haft stående i Kastrup Lystbådehavn. ”Jeg er selv sejler og havde bemærket, hvor populært det var med foodtrucks i mange andre havne. Jeg tænkte, at det måtte være fedt at have sådan et sted, hvor der kommer så mange forskellige mennesker. Samtidig syntes jeg, at der manglede liv i vores egen havn, og jeg så en mulighed for at det kunne blive en god forretning. Her kommer jo masser af turister, og vi har Øresunds bedste placering med metroen ind til København bare to minutter væk,” konstaterer Marlene. Designede foodtruck på forhånd Meget af forarbejdet måtte dog gøres, inden Marlene overhovedet vidste, om det ville blive hende, der fik pladsen til den foodtruck, Tårnby Kommune havde besluttet at give tilladelse til som en del af den nye visionsplan for Kastrup Havn. ”Det kom bag på mig hvor mange ting, man skulle undersøge. Der var flere instanser ind over, og jeg var også en tur i Jylland for at få designet en foodtruck, så bestillingen lå klar, hvis nu det blev mig. At undersøge mulige leverandører, indkøbsmuligheder og et rimeligt prisleje har også taget tid.” Mindre impulsiv med alderen Hele sommersæsonen kommer Malene til at have åbent hver dag, men hun nyder at tale med sine kunder og betragter ikke sit nye levebrød som et arbejde. ”Det bliver nok ikke i år, jeg kommer til at tjene mange penge på det, for der har også været en del udgifter, men så bliver det forhåbentligt næste år. Jeg er glad for, at jeg sprang ud i det, selvom det nok var ved at være sidste udkald. Jeg kan godt mærke, at jeg er 52 og ikke længere så impulsiv. Man bliver mere forsigtig med alderen, hvilket nok også er grunden til, at jeg har undersøgt alt så grundigt.” Skulle Marlene give et råd til nogen, der overvejer at kaste sig ud i noget lignende, er det, at det er en god ide at mestre flere sprog. ”Her kommer jo virkelig mange turister, og jeg er god til at gøre mig forståelig, men efter de første tre dage kunne jeg næsten ikke tale, fordi jeg havde anstrengt mig så meget, og folk, der kender mig, vil vide, at jeg normalt ikke er sådan at tage pippet fra.”