Og det er ikke længere af tjære. Den gamle industrigrund er ved at blive til et livligt område med blandt andet sportsaktiviteter og livsstilsprodukter. Læs her om nogle af de bæredygtige tiltag, der er en del af forvandlingen.
Padeltennis, klatrehal, simulator-golf, fitness, møbelshowroom og designerkeramik. Det er blot en del af de oplevelsesmuligheder, der er på vej eller allerede står klar i Flyverbyen.
Den 80.000 kvadratmeter store grund, der ligger op mod lufthavnen med indgang fra Amager Landevej 233, husede tidligere tagpapfabrikken Icopal og asfaltfabrikanten Peab. Nu er de gamle industrihaller ved at blive nænsomt restaureret. Resultatet er et råt, charmerende new yorker look, der kan lede tankerne hen på den pæne del af Refshaleøen.
Solceller, bambus og genanvendte materialer
Ifølge Øens Invest, der ejer Flyverbyen, viser undersøgelser, at CO2 aftrykket bliver mindsket mellem 45 -55 % ved renovering kontra nybyggeri.
Men det er ikke det eneste bæredygtige tiltag, den nye ejer arbejder med. Industribygningers flade tage gør det oplagt at etablere solceller med oplagringsbatterier. Håbet er, at man kan blive selvforsynende og på sigt gøre Flyverbyen så CO2 neutral som muligt.
I forbindelse med selve renoveringen benytter Øens Invest sig så vidt muligt af genanvendte materialer, både fra matriklen og fra de nedrivningsfirmaer, man samarbejder med. Og når Boulders nye klatrehal i Flyverbyen forventes at slå dørene op sidst på året, er det med klatrevægge af FSC-mærket bambus.
Fotos af flyverbyen er taget af Daniel Soliman Hansen, DSH Media