Nyhedsbrev juli 2024 (PDF)
Havnefogedens ord
Hold nu op en sommer vi har haft indtil videre. Masser af gæstesejlere og overnattende campere. Det skaber liv, tryghed og omsætning på havnen. Sommerens arrangementer rundt om havnen har også været medvirkende til, at vi har har haft flere besøgende end de forgangne år. Kastrup Lysbådehavn er blevet et populært sted at besøge og de positive rygter spredes hurtigt i sommerlandet.
Vi arbejder målrettet på at havnen skal være et attraktivt sted for alle og alle skal føle sig velkomne.
Vi ses på havnen Jesper
Arrangementet - ”Vild med Vand”
Sæt kryds i kalenderen lørdag den 31. august 2024, kl. 13-18 hvor vi invitere til ”Vild med Vand” på midtermolen på Kastrup Ny Lystbådehavn (servicekajen).
Her åbner vi dørene til alle foreningerne på havnen, mulighed for at afprøve aktiviteter på, i og omkring vandet, formidling af naturen i og omkring havet, kulturelt arrangement i form af koncert, teater eller anden performance, boder med salg af mad og drikke, "åben sejlbåd" og meget mere.
Vi håber I vil dele budskabet, så vi kan få så mange til at kigge forbi til en hyggelig dag på havnen for hele familien.
Nye Havnekort opsat på havnene
Som I nok allerede har set, er de gamle havnekort på midtermolen og ved Kastrup strandpark vejen blevet erstattet af vores nye havnekort. Tirsdag den 13. august monterer vi de små havnekort fordelt ud på havnens område.
Vi har primært fokus på de områder, hvor vi har det største flow af mennesker i det daglige. Vi har mange gæster og besøgende der efterspørger oversigtskort over havnen.
Vi håber med de nye kort at kunne binde havnen bedre sammen og skabe en oplevelse af en samlet havn.
Ramflåden i havnen
Vi har I mange år haft firmaet CG Jensens ramflåde liggende i havnen, som en del af en gammel aftale mellem havnen og CG Jensen. I år er ingen undtagelse. Ramflåden har afsluttet forårets/sommerens arbejde rundt i de danske lystbådehavne. Særligt i Hvidovre havn, som blev hårdt ramt af vinterens stormflod.
CG Jensen er en god samarbejdspartner for havnen og har rammet pæle i Kastrup Lystbådehavn hvert år siden man indgik aftalen.
Selvom vi lige har fået rammet pæle har vi allerede et par steder i havnen med knækkede pæle og nye pæle vi skal have rammet i løbet af sensommeren, så her er det rart at have ramflåden tæt på.
I må gerne melde ind til Havnekontoret, hvis I oplever løse eller knækkede pæle eller pæle I mener skal stå anderledes eller helt mangler, så opretter vi sager på disse, så opgaverne kan komme med i puljen.
Problemer med efterladt affald på havnen
Havnefronten tiltrækker mange besøgende, hvilket vi desværre kan se på mængden af affald, som efterlades på jorden. Vi bruger mange ressourcer på at rydde op efter de få der ikke kan finde skraldespanden. Det er primært mademballage og madrester fra fastfood, som ikke kan finde vej til de opstillede skraldespande. Derudover tiltrækker det måger og rotter, som vi så skal bruge ressourcer på at bekæmpe efterfølgende.
Vi overvejer at opsætte skilte, som forhåbentligt kan appellere til folks sunde fornuft.
Gode ideer modtages gerne:)
Strøm på VP2 og VP3
Vi er nu færdige med genetableringen af strøm på vinterpladserne 2 og 3. Installationen i jorden er lavet med faste kabler, som føres op til 32A udtag, hvor vi har lavet en fleksibel løsning med tilslutning af en el tavle, som kan flyttes/opsættes efter behov. Der er opsat 12 tilslutningssteder, som dækker hele området.
Når vi har alle både på land for vinteren vil alle tilslutningssteder være tilsluttet en el tavle.
Hver el tavle har 6 stk. 230v udtag, så der er rigeligt med strøm til klargøring af jeres både. Med den nye løsning vil I opleve en mere stabil og sikker forsyning. Vi håber I bliver glade for det og at kabeltyvene kan holde fingrene for dem selv. Skulle I tyve læse med, så er alle tavlerne tyverisikret med sporingsudstyr og alarm, så vi skal nok finde frem til jer:)
Både på land
Det er ved at være sidste udkald til de bådejere, der har både stående på land. Vi er begyndt at mærke de både vi ikke har oplysninger på i vores system og hvor vi ikke kan lokalisere en ejermand. For jer der allerede har en aftale med Havnekontoret, skal ikke foretage sig noget.
Bådene vil blive solgt på aktion eller kørt til ophug, så det er vigtigt for os at I retter henvendelse hvis det er jeres båd eller I kender nogen der kender nogen, som kan pege os i den rigtige retning.
Til info, så koster det 50kr for medlemmer om dagen på land og for ikke medlemmer 100kr. Så det bliver hurtigt til mange penge der skyldes havnen, som vi er nødsaget til at inddrive på anden vis.
Udgifter til efterladte både påvirker havnens budget og det er ikke rimeligt over for havnens medlemmer og brugere.