Mandag kunne Bevaringsforeningen for Tårnby løfte sløret for årets modtager af Arkitekturprisen. Ved samme lejlighed åbnede borgmesteren udstillingen ”Bevar Tårnby”, lavet af elever fra Nordregårdskolen.
På Tømmerup Stationsvej ligger et særligt hus. Det blev opført i 1914 af skibstømrer og senere vognmand Marius Theodor Remmer. Siden var ”Remmerhus” i mange år beboet af den folkekære skuespiller Ove Sprogøe og hans familie. Årsagen til, at Remmerhus mandag fik Bevaringsforeningen for Tårnbys arkitekturpris, er dog ifølge formand Lis Schneevoigt, at de nuværende ejere, Anita og Lars Østerberg, passer så godt på huset og sørger for at bevare det i overensstemmelse med de oprindelige tanker.
Skoleelever på cykeltur
Forud for overrækkelsen af prisen, der foregik på hovedbiblioteket, holdt Lis Schneevoigt en lille tale, hvor hun også takkede alle, der har været involveret i arbejdet med prisoverrækkelsen og den ledsagende udstilling.
Derefter var det tid til, at borgmester Allan S. Andersen kunne åbne udstillingen ”Bevar Tårnby”, der i år er lavet af skoleelever fra Nordregårdskolen. Udgangspunktet for udstillingen er en cykeltur rundt i nærmiljøet, hvor eleverne har fundet ting, de mente var bevaringsværdige og kigget på kort over, hvordan der så ud engang.
Tårnby har gennemgået stor udvikling
I sin tale sagde borgmesteren blandt andet:
”Med denne udstilling forholder eleverne under tilblivelsen sig til de mange forandringer vores kommune har gennemgået, og det kan skabe grobund for tanker og ideer til, hvad der kan og skal bevares. Og man må sige, at Tårnby har gennemgået en stor udvikling. Særligt udviklingen omkring Kastrup Lufthavn har fordret mange forandringer af landsbyerne i Tårnby Kommune. Industrier er blevet omlagt, boliger er blevet utidssvarende, og trafikken er steget i takt med, at vi er blevet flere. Men det, vi stadigvæk passer på og bevarer, kan eftertiden få glæde og læring af.”
Efter talen kunne borgmesteren klippe det røde bånd over, og udstillingen er nu åben og kan frem til efterårsferien (uge 42) ses på 1. sal på hovedbiblioteket sammen med en udstilling fra Tårnby lokalarkiv, der viser fotos fra det tidligere Kastrup Glasværk.