Løjtegårdsskolen fik for femte gang tildelt Det Grønne Flag for deres arbejde med miljø og bæredygtighed i undervisningen. Det blev fejret fredag, hvor der både var musikalske indslag og borgmestertale.
Der blev klappet og hujet, da det Grønne Flag blev hejst på Løjtegårdsskolen fredag middag. Hele skolen var samlet for at fejre, at de for femte år i træk får flaget for deres arbejde med Friluftsrådets miljøundervisningsprogram ”Grøn Skole”.
Fejringen foregik i skolegården, hvor skoleleder Sussie Nørskov startede med at byde velkommen, hvorefter hun overlod scenen til en række elever, der sang ”Vi går med røde sokker” til tonerne af guitar.
Borgmester Allan S. Andersen var også med til fejringen, og han holdt en lykønskningstale, hvor han roste elever og ansatte på Løjtegårdsskolen for deres indsats:
”Vi hejser flaget for at fejre jeres flotte arbejde i år med Friluftsrådets miljøundervisningsprogram ”Grøn Skole”. I år fejrer vi også, at I får flaget for femte gang. Det er rigtig godt gået! Det viser, at I år efter år har et stort fokus på miljø- og bæredygtighed på skolen.”
Han uddybede:
”Det er inspirerende at opleve, hvordan I arbejder med grønne initiativer. Særligt i en tid, hvor klima, miljø, bæredygtighed og natur fylder mere end nogensinde! Og som borgmester kan I tro, jeg er stolt af jeres store indsats!”
Herefter hejste borgmesteren flaget, og fejringen blev afrundet med, at elevkoret gik på scenen endnu engang. Denne gang fik de hele skolegården til at synge med på julehittet af Rasmus Seebachs ”Lille Store Verden”.
Friluftsliv
For at få Det Grønne Flag skal man som skole gennemgå Grøn Skole-programmets 7 trin, der blandt andet indebærer at udarbejde en vision og en handleplan. I år har Løjtegårdsskolen arbejdet med temaet ”friluftsliv”. Undervejs har de holdt emneuge, hvor elever fra 2., 4. og 8. årgang blandt andet var ude at fange rejer, muslinger og tang og lave mad over bål, og hvor de undervejs lærte om mikroplast i havet.
Derudover har eleverne på 8. årgang deltaget i Masseeksperimentet, som i år handlede det om plastikforbrug. Her undersøgte de plastikforbruget på skolen, i nærområdet og hjemme hos dem selv.
Det er Friluftsrådet, der står bag Grøn Skole i Danmark, hvor flere end 250 skoler er med. Læs mere her Grøn Skole
groent-flag-1.jpg groent-flag-4.jpg groent-flag-3.jpg groent-flag-2.jpg