Rådhuset har fået et nyt mødecenter for borgere og medarbejdere, og torsdag var der åbent hus i lokalerne. Lokalerne er indrettet med Tårnby-kunstfotos og stor respekt for rådhusets historie.
Særlige Tårnby-steder som Naturpark Amager, Ugandaskoven, Kastrup Bio og vandtårnet ved Englandsvej er typisk ikke noget, man forbinder med at komme til møde på Tårnby Rådhus – men det er det nu for de borgere, politikere og medlemmer lokale råd og foreninger, som kom til åbent hus i rådhusets nye mødecenter torsdag eftermiddag.
Til guitartoner fra Martin Buono, der er lærer på Tårnby Musikskole, kunne gæsterne gå tur gennem 19 nye mødelokaler, som er udsmykket med kunstfotos af Tårnbys kulturinstitutioner og rige natur. Fotografierne er taget af fotograf Jakob Carlsen og er valgt til mødecenteret for at gøre rådhuset til udstillingsvindue for unikke steder i Tårnby Kommune.
”Vi har bygget og indrettet vores nye mødelokaler med fokus på, at man som borger skal tages imod i lyse, grønne og imødekommende rammer, der er helt særlige for netop vores kommune”, fortalte borgmester Allan S. Andersen i sin velkomsttale.
En ombygning med omhu
Ikke alene udstilles der nu på rådhuset fotografier af særlige steder i Tårnby – rådhuset i sig selv er også et helt særligt sted. Rådhusets bygninger, som er bygget i 50’erne, 70’erne og 80’erne, har været fredet siden 1994 som et ”hovedværk inden for modernistisk byggestil”. Derfor har det krævet stor omtanke og dialog med Slots- og Kulturstyrelsen at ændre på husets indretning for at skabe den nye borgermodtagelse. Men det var en vigtig og nødvendig ombygning, fortalte borgmesteren:
”Når vi overhovedet gav os i kast med at ændre på den her fredede arkitektur, var det fordi rådhuset havde rigtig meget brug for at komme ind i den kommunale nutid, når det handlede om de rammer, vi byder vores borgere velkommen i”, fortalte borgmesteren med henvisning til en stor tilfredshedsundersøgelse, kommunen lavede i 2022.
I undersøgelsen, der blev kendt som ”Servicetjekket”, var der et ønske fra både borgere og medarbejdere om, at man skulle føle sig mere velkommen, når man besøgte rådhuset. Derfor nedsatte kommunen en arbejdsgruppe af 20 medarbejdere. Sammen med arkitektfirmaet mtre udtænkte gruppen de lokaler, som nu bruges flittigt hver dag, og som medarbejderne er stolte af at kunne invitere borgere og gæster ind i.
img_0216.jpg img_0224.jpg img_0225.jpg img_0227.jpg img_0258.jpg img_0262.jpg img_e0231.jpg perlehund.jpg