Ugen startede med en fantastisk morgensang på Korsvejens Skole, hvor musiker og tidligere elev på skolen Christopher sang for, og eleverne stemte i. Og i går var flagalleen hejst på rådhuspladsen, fordi vi holdt grundlovsceremoni og fejrede, at 15 tårnbyborgere har fået dansk statsborgerskab. I næste uge ser jeg frem til, at jeg skal på Kommunalpolitisk Topmøde sammen med lokalpolitikere og borgmestre fra hele landet.
Flere spændende Solsikketalks på vej
Onsdag aften var jeg til et inspirerende foredrag med tidligere folketingspolitiker Jacob Mark på Tårnby Hovedbibliotek. Her gav han ærligt et indblik i sine oplevelser med stress og angst, som han også har fortalt om i sin bog Fartblind. Foredraget var arrangeret som en del af vores foredragsrække Solsikketalks. Jeg havde fornøjelsen af at byde velkommen til arrangementet, hvor jeg også kunne offentliggøre programmet for næste sæson af Solsikketalks, hvor du blandt andet kan opleve foredrag med komiker Christian Fuhlendorff og sanger August Høyen.
Læs mere om Solsikketalks og find arrangementerne her Solsikkeprogrammet
Høring på Christiansborg om kommunernes økonomi
Tirsdag var jeg på Christiansborg for at deltage i Indenrigsudvalgets høring omkring fremtidens kommunale økonomi. Omdrejningspunktet for høringen var, hvordan vi sikrer et solidt økonomisk fundament for kommunerne i fremtiden og for de borgernære opgaver. Regeringen vil igangsætte et analysearbejde af, hvordan kommunernes udligningssystem skal se ud i fremtiden, og det var der fokus på i høringen. Det var en spændende høring, hvor mange gode perspektiver blev præsenteret, og hvor både Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde og flere af mine borgmesterkolleger holdt oplæg.
Ny strategi for fritidsliv i SFO og klub
I denne uge har mine kolleger i Børne- og Skoleudvalget haft vores kommende Strategi for fritidsliv i SFO og klub på dagsordenen. Strategien skal understøtte vores ambition om at skabe unikke fritidstilbud og oplevelser for kommunens børn og unge, og sikre at vores fritidstilbud er nogle, hvor alle børn og unge har lyst til at komme, fordi der er trygt, sjovt og udviklende at være. Med strategien vil vi også gerne understøtte vores gode foreningsliv, og at alle børn og unge får mulighed for at blive en del af det. Det er vigtigt, at vores skoler også får mulighed for at komme med deres input til strategien, så derfor besluttede udvalget at sende strategien i høring hos Skolebestyrelserne, før den bliver vedtaget.
Borgmestermøde om Fingerplanen
Mandag var jeg til inviteret til borgmestermøde i Køge Kommune af By-, Land- og Kirkeministeriet for at tale om revision af Fingerplanen. Fingerplanen fastsætter de overordnede rammer for den fysiske planlægning i hovedstadsområdet, og derfor har den vigtig betydning for os kommuner. Til mødet var vi samlet en lang række borgmestre fra hovedstadsområdet, og her hørte vi blandt andet oplæg med ministeren for byer og landdistrikter, Morten Dahlin, og min gode kollega Marie Stærke, der er borgmester i Køge.
Vil I være med til at fejre Nabodag?
Nabohjælp har startet et rigtig fint initiativ. De inviterer nemlig alle til at arrangere en nabodag for deres lokalområde i maj og juni. Formålet er at styrke det gode naboskab landet over, og foruden en god anledning til at mødes med naboerne, så deltager man også i konkurrencen om en masse præmier til dagen. Nabohjælp samler alle nabodagene på et digitalt Danmarkskort. Lyder det som noget for dig og dit nabolag? Så læs mere her Vores Nabodag
Mere biodiversitet i vores kommune
I denne uge har mine kolleger i Teknik- og Miljøudvalget fået en status på vores arbejde med at skabe biodiversitetsområder, som er en del af vores klimatilpasningsplan. I 2024 er 614.650 m² af Tårnby Kommune udlagt som biodiversitetsområder, hvilket udgør 3,13 procent af det kommunale areal uden Saltholm og Kalvebod Fælled. Til sammenligning var der i 2019 udlagt 194.130 m². Det er vigtigt, at vi fortsat styrker biodiversiteten i vores kommune, og derfor har mine kolleger i Teknik- og Miljøudvalget besluttet, at vi skal udarbejde en ny handlingsplan for arbejdet fremadrettet, og som en del af det arbejde vil vi også inddrage jer og invitere til en workshop om biodiversitet i kommunen.
Elefanten Fjolle inviterer alle børn til udgivelsesfest
Lørdag formiddag skal jeg på Tårnby Hovedbibliotek, hvor jeg er inviteret til udgivelsesfest af en ny børnebog, som foreningen Ildsjælene står bag. Bogen hedder ”Fjolle passer på jorden” og handler om, hvordan vi passer på klimaet gennem sortering af tekstilaffald og genbrugstøj. Udgivelsesfesten er for alle, og det er fra 10-11. Her vil bogen bliver læst højt, og den bliver også delt gratis ud til alle børn, der er med. Og så kan man selvfølgelig også møde elefanten Fjolle. Jeg håber på at se rigtig mange børn og deres voksne til en hyggelig formiddag i selskab med Fjolle.
Læs om arrangementet her Udgivelsesfest med højtlæsning
Ældre Sagens Årsmøde
Senere samme dag kigger jeg forbi Ældre Sagen Tårnby, som holder deres årsmøde. Her har jeg fået fornøjelsen af at holde et oplæg for de fremmødte, hvor jeg vil fortælle om noget af alt det, der sker i vores fantastiske kommune, selvfølgelig med et særligt fokus på ældreområdet.
Kommunalpolitisk Topmøde
Næste uge går turen til Aalborg, hvor jeg torsdag og fredag deltager i Kommunalpolitisk Topmøde sammen med omkring 1500 kommunalpolitikere og borgmestre fra hele landet. Titlen på årets møde er ”På sporet mod en bæredygtig velfærd” med fokus på, hvordan vi styrker velfærdssamfundet, så det møder borgernes forventninger og fremtidens behov. Vi skal selvfølgelig også tale om reformer, som fylder meget i kommunerne i denne tid. Jeg ser frem til to dage med spændende debatter, oplæg og samtaler med kolleger fra hele landet.
Strikkegruppe til glæde for andre
Daghjemmet Blåklokkevej er i gang med et rigtig fint og vigtigt strikkeprojekt, som jeg gerne vil dele med jer. På daghjemmet havde de fået garn, som nogle af deres borgere ikke kunne bruge, og det opstod der en stikkegruppe af. Det startede med strikkeri til jul, som blev solgt til deres åbent hus. Nu strikkes der huer og halstørklæder til hjemløse, og daghjemmet har fået et samarbejde med Sociolancen, som kommer og henter de dejlige ting, der bliver strikket i strikkeklubben. Til sommer vil de strikke til neonatalafdelinger til for tidligt fødte børn, og i efteråret har strikkegruppen et ønske om at strikke til børn i Ukraine. Det er rigtig godt gået.
En tur i biffen?
Weekenden i Kulturhuset Kastrup Bio byder bl.a. på Becoming Led Zeppelin – den første dokumentarfilm om bandet, som de selv deltager aktivt i.
I næste uge er der mere musik på programmet, når der er Danmarkspremiere på Under Stjernerne på Himlen, hvor Anders Matthesen spiller rollen som Tommy Seebach.
Også forsalget til næste Pyjamasbio er i gang, og 18/3 kl. 12.00 starter forsalget til En Minecraft Film.
Se mere om det hele og hvad der ellers vises på Kulturhuset Kastrup Bio
Det var alt for denne gang. Rigtig god weekend.