Klimakommune og Klimakommune Plus
I 2010 indgik vi i Klimakommune-aftalen med Danmarks Naturfredningsforening. Målet var at kommunen som virksomhed skulle udlede 2 procent mindre CO2 hvert år. Fra 2010-2021 har vi har derfor prioriteret at udlede mindre CO2 fra kommunens egne aktiviteter.
Vi har lavet forskellige tiltag for at udlede mindre CO2, fx har vi:
Udskiftet lyskilderne i gadelygterne med energivenlig LED
Udskiftet lyskilder i flere af kommunens bygninger
Isoleret taget i bygning A på rådhuset
Ændret måden at opvarme bygninger, fx via varmepumpe i stedet for elvarme
Ændret ventilationen i nogle af vores bygninger.
Deltaget i "sluk lyset" kampagnen (Earth Hour).
Læs mere om Klimakommuner på dn.dk
I 2020 byggede vi oven på samarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening ved at indgå i Klimakommune Plus-aftalen som omfattede yderligere 2 punkter:
Kommunale indsatser med at fremme energirenovering i boliger, hos boligselskaber og hos virksomheder i form af konkret oplysning/facilitering/rådgivning og/eller økonomisk tilskud til energirenoveringer.
Klimatilpasningsløsninger i byer: fx grønne områder med regnvands-nedsivningsarealer og bassiner, vejbede, grønne tage og vægge. Klimatilpasning i det åbne land: fx vådområder og skovrejsning.
Klimakommunesamarbejdet ophører
Klimakommunesamarbejdet ophørte i 2021 og Tårnby Kommune indgår nu i DK2020 samarbejdet, som er et verdensomspændende samarbejde om klimatilpasning med de største byer rundt omkring i verden.
Hvad har vi gjort i Tårnby indtil nu?
I Tårnby har vi indtil nu arbejdet med FN's klimamål alle steder, hvor det har været muligt. Vi har haft et stort fokus på energirenovering hos de private boligejere og har lavet borgermøder og oplysningskampagner om at skifte fra oliefyr til fjernvarme eller varmepumpe.
Vi har også i løbende været i kontakt med boligselskaberne om energirenoveringsprojekter og faciliteret oplysningsmøder over for virksomheder om krav til bæredygtighed og certificeringer.
Se alle FN's verdensmål på un.dk